Колоездене

Дисциплината планинско колоездене ви дава възможност да избирате от две различни дистанции като приключението ще ви отведе сред прекрасните планински пътеки на Родопа планина. Китни зелени поляни, чудни гледки и предизвикателни спускания.  

За всяка една дистанция има контролно време за учасниците, които ако не бъдат покрити, състезателите ще бъдат дисквалифицирани за тяхна безопасност. 

Тази година сме подбрали отново две различни дистанции от които да избирате в зависимост от Вашето желание и възможности. Те ще са както следва – трасе къса дистанция (16 км) и дълга дистанция (45 км).  Важно да отбележим е, че трасетата са със степен на трудност от средна към висока и не са подходящи за начинаещи и неопитни колоездачи.

ДАТА: 14.05.2023

Старт: Асеновград Център (пред Туристически Информационен Център) 

Регистрация: единствено онлайн, като ще приключи седмица преди състезанието

Стартови пакети: получаване на предишния ден или в деня на старта 

Брифинг: 30 мин преди официалния старт

ПЪТЕВОДИТЕЛ | РЕГИСТРАЦИЯ | ДОКУМЕНТИ

РЕГЛАМЕНТ

Всички състезатели в дисциплините планинско колоездене ще стартират от центъра на Асеновград, точно пред Туристически Информационен Център. Участниците тази година могат да се регистрират само онлайн, като регистрацията ще бъде прекратена една седмица преди състезанието. 

Брифинг /техническа конференция/ 

Стартираме със задължителния брифинг на който всички участници трябва да присъстват. Всеки състезател трябва да носи със себе си задължителните документи за участие, а именно декларация за освобождаване от отговорност и декларация за личните данни. Състезателите трябва да имат и валидна планинска застраховка. Стартовите пакети ще бъдат получавани в деня преди състезанието от Туристически Център Асеновград. 

Списък със задължителната и допълнителната екипировка за състезателите в различните дистанции ще бъде публикуван с наближаване на датите на състезанието. 

Стартови номера

Номерата на участниците в различните дистанции са с различни цветове за улеснение както на организаторите така и на участниците. Те ще включват и основната информация за трасето, което сте избрали както и пунктовете разположени по него. 

Състезанието в дисциплината планинско колоездене ще се проведе във втория ден на събитието, а именно на 14.05.2023. В момента регистрацията и за трите дистанции е отворена и можете да се запишете за участие. Подробни данни за маршрут, профил на трасето и контролни времена, както и GPS тракове ще бъде добавена на по-късен етап. 

Детайли за събитието
Спонсори