Информация трасета колоездене 2024

Обща информация

Дисциплината планинско колоездене ви дава възможност да избирате от две различни дистанции като приключението ще ви отведе сред прекрасните планински пътеки на Родопа планина. Китни зелени поляни, чудни гледки и предизвикателни спускания.  

За всяка една дистанция има контролно време за учасниците, които ако не бъдат покрити, състезателите ще бъдат дисквалифицирани за тяхна безопасност. 

Тази година сме подбрали отново две различни дистанции от които да избирате в зависимост от Вашето желание и възможности. Те ще са както следва – трасе къса дистанция (16 км) и дълга дистанция (50 км).  Важно да отбележим е, че трасетата са със степен на трудност от средна към висока и не са подходящи за начинаещи и неопитни колоездачи.

Дата:  12.05.2024 

Старт: Асеновград Център (пред Туристически Информационен Център) 

Регистрация: единствено онлайн, като приключва на 01.05.2024 г.

Стартови пакети: получаване на предишния ден или в деня на старта 

Брифинг: 30 мин преди официалния старт

РЕГЛАМЕНТ

Всички състезатели в дисциплините планинско колоездене ще стартират от центъра на Асеновград, точно пред Туристически Информационен Център. Участниците тази година могат да се регистрират само онлайн, като регистрацията ще бъде прекратена 01.05.2024 г. 

Брифинг /техническа конференция/ 

Стартираме със задължителния брифинг на който всички участници трябва да присъстват. Всеки състезател трябва да носи със себе си задължителните документи за участие, а именно декларация за освобождаване от отговорност и декларация за личните данни. Състезателите трябва да имат и валидна планинска застраховка. Стартовите пакети ще бъдат получавани в деня преди състезанието от Туристически Център Асеновград. 

Списък със задължителната и допълнителната екипировка за състезателите в различните дистанции ще бъде публикуван с наближаване на датите на състезанието. 

Стартови номера

Номерата на участниците в различните дистанции са с различни цветове за улеснение както на организаторите така и на участниците. Те ще включват и основната информация за трасето, което сте избрали както и пунктовете разположени по него. 

Състезанието в дисциплината планинско колоездене ще се проведе във втория ден на събитието, а именно на 12.05.2024. В момента регистрацията и за трите дистанции е отворена и можете да се запишете за участие. Подробни данни за маршрут, профил на трасето и контролни времена, както и GPS тракове ще бъде добавена на настоящата страница. 

Share your love

Leave a Reply