Информация трасета бягане 2024

Обща информация

Дисциплината планинско бягане ви дава възможност да избирате от три различни дистанции като едновременно с любимият ви спорт можете да се докоснете до красотата и обаянието на красивите Родопи.

За всяка една дистанция има контролно време за учасниците, които ако не бъдат покрити, състезателите ще бъдат дисквалифицирани за тяхна безопасност. 

Тази година сме подбрали отново три различни дистанции от които да избирате в зависимост от Вашето желание и възможности. Те ще са както следва трасе за начинаещи  (прибл. 10 – 11 км), полумаратон (прибл. 21 км) и ултра маратон (50+ км).  

Дата:  12.05.2024 

Старт: Асеновград Център (пред Туристически Информационен Център) 

Регистрация: единствено онлайн, като приключва на 01.05.2024 г.

Стартови пакети: получаване на предишния ден или в деня на старта 

Брифинг: 30 мин преди официалния старт

РЕГЛАМЕНТ

Всички състезатели в дисциплините бягане ще стартират от центъра на Асеновград, точно пред Туристически Информационен Център. Участниците тази година могат да се регистрират само онлайн, като регистрацията ще бъде прекратена на 01.05.2024 г. 

Брифинг /техническа конференция/ 

Стартираме със задължителния брифинг на който всички участници трябва да присъстват. Всеки състезател трябва да носи със себе си задължителните документи за участие, а именно декларация за освобождаване от отговорност и декларация за личните данни. Състезателите трябва да имат и валидна планинска застраховка. Стартовите пакети ще бъдат получавани в деня преди състезанието от Туристически Център Асеновград.

Списък със задължителната и допълнителната екипировка за състезателите в различните дистанции ще бъде публикуван с наближаване на датите на състезанието. 

Стартови номера

Номерата на участниците в различните дистанции са с различни цветове за улеснение както на организаторите така и на участниците. Те ще включват и основната информация за трасето, което сте избрали както и пунктовете разположени по него. 

Състезанието в дисциплината бягане ще се проведе на 11.05.2024. В момента регистрацията и за трите дистанции е отворена и можете да се запишете за участие. Подробни данни за маршрут, профил на трасето и контролни времена, както и GPS тракове ще намерите на тази страница. 

Share your love

Leave a Reply